Podcast 8 : H έξοδος από τα αστικά κέντρα


Φεύγω από την πόλη... Πού πάω;

Πως πάω;

Μόνος μου;

Πως επικοινωνώ;

Τι είναι το σημείο συνάντησης, πως θα το επιλέξω;

Πως καθορίζω το σημείο συνάντησης;

https://youtu.be/nHklWUOjPuI
Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

20 σχόλια:

 1. Καλησπέρα, ωραία τα λέτε - οι γενικές οδηγίες καλές είναι...

  ΟΜΩΣ, για αρκετούς Έλληνες Χριστιανούς αλλού είναι η προστασία και η λύση σε τέτοιες καταστάσεις.
  Στην Υπερμάχω Στρατηγό, στην Παναγία μας.

  Όσα καταφύγια και να έχουμε, safecamps, χώροι διαμονής, προσωρινοί και μόνιμοι κλπ κλπ, χωρίς την πίστη στο Χριστό και τη βοήθεια της Παναγίας και των Αγίων δεν γίνεται τίποτε.
  Οι ελληνικοί πόλεμοι έτσι νικήθηκαν - δεν χρειαζόμαστε συμβουλές από την εμπειρία στην Αίγυπτο και τη Λιβύη.
  Έχουμε τη δική μας, αρκεί να ξέρουμε λίγο παραπάνω Ιστορία και να έχουμε πίστη στο Χριστό και φυσικά να έχουμε πνευματική ορθόδοξη εκκλησιαστική ζωή, δηλαδή να έχουμε τον Πνευματικό μας (ιερέα), να εξομολογούμαστε συχνά, να τηρούμε τις νηστείες, να προσευχόμαστε και να μετέχουμε στη Θεία Κοινωνία τακτικά. Με τη Θεία Κοινωνία λένε οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας θα σωζόμαστε από την πείνα διά θαύματος. Άλλοι θα τρώνε κάτι λίγο και πάλι θα πεινάνε, ενώ όσοι με πίστη κοινωνούν θα τους αφαιρεί ο Θεός το αίσθημα της πείνας – έτσι λένε οι Άγιοι της Εκκλησίας μας - αυτό δεν είναι ουτοπία, είναι αλήθεια, το έχω ζήσει προσωπικά.
  Γι αυτό και ο καλύτερος τόπος διαμονής είναι πολύ κοντά σε μία Εκκλησία που θα τελείται η Θεία Λειτουργία.

  Επομένως η Εναλλακτική είναι ΜΙΑ - ο Χριστός, κάτι που δεν ακούω να το αναφέρετε - και προσοχή δεν είναι πάρεργο της όλης προσπάθειας επιβίωσης, δεν είναι ενισχυτικό παράλληλα της προσπάθειας - αλλά είναι η ίδια η προσπάθεια κι η ίδια η λύση. Σαφώς θα πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις, προμήθειες εφοδίων, σχέδιο διαφυγής κλπ, αλλά – ξαναλέω αλλά, χωρίς τη βοήθεια της Παναγίας και των Αγίων μας, χωρίς προσευχή, οι κινήσεις αυτές είναι πολύ πιθανό να αποτύχουν, ενώ με προσευχή και πίστη , η επιτυχία είναι σίγουρη.

  Γι αυτό εξάλλου ο Θεός επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται τώρα, διότι τον ξεχάσαμε (και ο Θεός δε μας πιέζει να τον αγαπήσουμε) και θα χάσουμε τη σωτηρία των ψυχών μας αν πεθάνουμε έτσι μέσα στην ασωτία μας, ενώ τώρα με τις δυσκολίες θα γυρίσουμε πάλι σε Αυτόν και θα πούμε το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν μας" και το Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς» και θα ξαναβρούμε την ελπίδα της ζωής που ηνία αιώνια και δεν τελειώνει στο φυσικό μας θάνατο.

  Καλή δύναμη και φώτιση και τα πάντα εν Χριστώ για μια σίγουρη επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα συμφωνήσω 100% ότι η προσευχή, η μετάνοια, η εξόμολόγηση είναι ίσως τα καλύτερα όπλα. Όμως μην απορρίπτεις αυτά που έγιναν στη Συρία και στην Αίγυπτο.
   Η Συρία είναι χριστιανική, όπως μεγάλος μέρος και της Αιγύπτου και όπως ίσως ξέρεις ο πρώτος στόχος του αραβικού χειμώνα (άνοιξη το έλεγαν) ήταν οι χριστιανικές συνοικίες.
   Ο Θεός μας έδωσε το μυαλό για να το χρησιμοποιούμε και όχι ως διακοσμητικό. Η επανάπαυση δεν είναι χαρακτηριστικό ούτε της φυλής μας, ούτε της θρησκείας μας.

   Διαγραφή
  2. Καθόλου δεν επαναπαύομαι, αντιθέτως εξασκούμαι εδώ και πολύ καιρό (όταν συνειδητοποίησα όπως και πολλοί άλλοι τί παίζεται στη χώρα μας και παγκοσμίως), εξασκούμαι στον λεγόμενο Πνευματικό Αγώνα (εκκλησιασμός, νηστεία, προσευχή, εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία και άλλα σχετικά) και τα κάνω αυτά ακριβώς για να είμαι ΕΤΟΙΜΟΣ όταν θα έρθει το μπαμ και τα γεγονότα.

   ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ επίσης εφοδιάζομαι με τα απαραίτητα που θα χρειαστώ τις μέρες εκείνες τις δύσκολες και κάνω το σχέδιο μου, όσο το μικρό μου το μυαλό μπορεί.

   Επομένως όχι μόνο δεν αφήνω το μυαλό μου να κάθεται, αλλά το χρησιμοποιώ πολύ πιο πέρα από το να κάνω σχέδια διαφυγής και να έχω τις κατάλληλες προμήθειες (τα οποία ξαναλέω τα κάνω και αυτά, μέχρι και κιτ επιβίωσης έχω, πολύ καλύτερο από ότι παρουσιάζουν διάφοροι φίλοι στο youtube κλπ).

   Απλά καταλαβαίνω τους ανθρώπους που δεν έχουν νοιώσει την επαφή, την επικοινωνία, την Κοινωνία με το Θεό.

   Ο Χριστός μας είπε "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" (Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφ.15, στίχος 5)
   Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας λένε: "Κάνε εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις και ο Θεός θα κάνει αυτά που δεν μπορείς να κάνεις"

   Αλλά για να επέμβει και να μας βοηθήσει ο πάνσοφος και υπερδύναμος Θεός θέλει από εμάς κάτι: να αναγνωρίσουμε και να παραδεχθούμε ενώπιόν του την αδυναμία μας να καταφέρουμε τα πάντα και να του «ζητήσουμε» να μας βοηθήσει.

   Για να μπορέσω λοιπόν να έχω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, πέρα από τις προμήθειές μου, το σακίδιο επιβίωσης μου, το σχέδιο διαφυγής, το χώρο διαμονής κλπ, χρειάζομαι να κάνω ΚΑΙ τον Πνευματικό μου αγώνα (από τώρα ξεκινάω όμως, όπως είπα, όχι τότε στα δύσκολα να αρχίσω τότε τις προσευχές), ώστε να έχω το έλεος και την προστασία του Θεού όταν θα το χρειαστώ και θα Τον επικαλεστώ στα δύσκολα.

   Μέχρι και πουλιά και ζώα μπορεί να μας στείλει ο Θεός για να μας δείξουν το δρόμο όταν π.χ. έχουμε χαθεί- έχουμε ακούσει σχετικές ιστορίες από επισκέπτες του Αγίου Όρους.
   Μέχρι και η ίδια η Παναγία εμφανιζόταν σα μαυροφορεμένη καλόγρια στα βουνά στο έπος του '40 και έλεγε στους στρατιώτες να αλλάξουν πορεία γιατί οδηγούνται σε ναρκοπέδιο κλπ - ιστορίες αληθινές.

   Και μια που μας μεταφέρετε εμπειρία από το στρατό, δείτε σας παρακαλώ τί βασικό και πρωταρχικό έχουν στο σακίδιό τους κάποιοι λοκατζήδες. Δείτε το στο παρακάτω βίντεο (ανοίγει απευθείας στο 6:07)

   https://youtu.be/-sfb3u64WIQ?t=6m7s

   «…δεν πάμε ποτέ πουθενά (λέει ο φίλος μας στο βίντεο) χωρίς τους Χαιρετισμούς στην Παναγία -πολύ βασικό λέει - πάντα να χαιρετάμε την Παναγία μας εκεί πέρα που είμαστε..."

   Καλό ξημέρωμα

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα και καλό μήνα,

  Ένα υπέροχο podcast και ίσως έως τώρα το βασικότερο που ακούσαμε, και λέω το βασικότερο γιατί όσοι από εμάς έχουν χωριά ή εξοχικά και τα έχουμε ορίσει ΒΧΔ τότε το πιο βασικό είναι η έξοδος μας.

  Όλοι ψάχνουμε να βρούμε μια περιοχή κοντά στα σπίτια μας 10-15 χλμ μακριά να μπορέσουμε να το περπατήσουμε.

  Θέλω να σε ρωτήσω την γνώμη σου για το όρος Αιγάλεω σαν πρώτο stop και σημείο συνάντησης, για όσους το ξέρουν έχει πολλές σπηλιές και απόκρημνα δασωμένες περιοχές επίσης είναι ένα βουνό που δεν το λογαριάζει και κάνεις σαν βουνό.

  Ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαν σημείο συνάντησης είναι καλό, όμως μην ξεχνάμε ότι αυτή η έξοδος είναι "προβληματική". Με 3 χοτ σποτ εκ των οποίων το ένα έχει 6.000 άτομα και το άλλο 2200 καταλαβαίνεις τι εννοώ.

   Διαγραφή
 3. Καλήμερα!

  Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, δεν σκοπεύω να "την κάνω" από εκεί Αθηναίων Κορίνθου δηλαδή,αλλά σαν πρώτο stop το όρος Αιγάλεω...στην συνέχεια την προέκταση του ποικιλο όρος σαν δεύτερο stop... και τέλος την διαδρομή από Χασιά προς δερβενοχωρια,το έκλεψα από τα δικά σου Post σαν έξοδο γιατί μακράν είναι η καλύτερη, και προς το ΒΧΔ μου. καμιά συμβουλή?

  ps. καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς.

  ps2. κρατάω την ανωνυμία μου για ευνοήτους λογούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στείλε email ή επικοινώνησε μαζί με τους λοιπούς τρόπους επικοινωνίας γιατί για να σε συμβουλεύσω χρειάζομαι περισσότερες λεπτομέρειες (όχι φυσικά για το σημείο ΒΧΔ).

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την βοήθεια Ζαχαρία αλλά όπως και να έχει προτιμώ να διατηρήσω την ανωνυμία μου ακόμα και μέσα από email<> , θα αρκεστώ στα post και podcast και ο θεός βοηθός.

   Ευχαριστώ για όλα.

   Διαγραφή
  3. Ζαχαρία καλημέρα,

   Σε συνέχεια της κουβέντας μας... έχεις να προτείνεις κάποιο site-Χάρτη που να δείχνει τις πηγές νερού (πόσιμες) στα γύρω βουνά από Αθήνα?
   Όρος Αιγάλεω-Πάρνηθα-Όρος Πατέρας-Κιθαιρώνας-Γεράνια.

   Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν γνωρίζεις ότι το μη πόσιμο νερό στα γύρω βουνά μπορεί να γίνεί πόσιμο με κάψουλες η μια στάλα χλωρίνη (δεν το έχω δοκιμάσει απλά το έχω διαβάσει).

   Ευχαριστώ.

   Διαγραφή
  4. Φίλε ΜΟΝΟ τα καλά φίλτρα μπορουν να λύσουν το πρόβλημα με τα βακτήρια στο νερό. Αυτό εδώ είναι από τα πιο ακριβά (κάνει περίπου 100 ευρώ ή έκανε πριν 1 χρόνο που το πήρα) https://www.youtube.com/watch?v=OVeSy6ALsVY
   Προσωπικά μόνο για την Πάρνηθα ξέρω γιατί είναι η δρόμος διαφυγής μου.
   Της Πάρνηθας και οι 45 πηγές φαίνονται σε αυτόν τον χάρτη :
   http://www.parnitha-np.gr/xartes/genikos%20xartis%20parnithas/xartis_parnithas.pdf

   Διαγραφή
  5. Ζαχαρία ευχαριστώ...αυτό φοβόμουν...τα 100e χαχαχα.

   Ευχαριστώ για τον χάρτη.

   Διαγραφή
 4. Καλησπέρα,
  να συμπληρώσω και κάτι άλλο επίσης που διαφεύγει γενικώς.
  Εάν η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και διαταχθεί Γενική Επιστράτευση (ή μερική ίσως για κάποιες Σειρές), έχετε σκεφθεί το ενδεχόμενο οτι ο Βασικός Χώρος Διαμονής θα είναι πλέον για τους άνδρες τα στρατόπεδα, τα φυλάκια της χώρας και τα πολεμικά πλοία, ενώ πίσω τους θα αναγκαστούν να αποχωριστούν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους;
  Τί θα γίνουν τα γυναικόπαιδα και όσοι μείνουν πίσω; Πώς θα επικοινωνούν με τον/τους άντρα/άντρες της οικογένειας;
  Ή μήπως θα φύγουν όλοι μαζί για το ΒΧΔ, το χωριό κλπ, που σημαίνει Λιποταξία για τους άνδρες, που σημαίνει οτι όλα αυτά που συζητάμε εδώ είναι απλά μια ουτοπία;
  Αυτό προτρέπουμε στους άνδρες; να λιποτακτήσουν;
  Ειδικά αν το κακό ξεκινήσει, όπως πάνε τα πράγματα με βάση τα όσα βλέπουμε γύρω, με μια επέμβαση των Τούρκων σε κάποιο, ή κάποια νησιά ή αλλού, τότε αυτομάτως μιλάμε ακαριαία για Γενική Επιστράτευση, επομένως τα σχέδια αλλάζουν για όσους δεν είναι εργένηδες αλλά ζούνε με κάποια άτομα που πρέπει να τα αποχωριστούν.
  Τι κάνουμε τότε λοιπόν; Τι μας συμβουλεύετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα έχει αναπτυχθεί πλήρως στην αρθρογραφία του παρόντος μπλογκ. Μια σύνοψη θα βρεις πάνω πάνω στη σελίδα εκεί που γράφει ΣΚΟΠΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή στο Σκοπό που αναφέρετε παραπάνω.
   Από την εμπειρία σας, ποιός είναι ο κρίσιμος χρόνος για να φροντίσει κάποιος να μεταφέρει στο Βασικό Χώρο Διαμονής τους δικούς του ανθρώπους και να μπορέσει στη συνέχεια να παρουσιαστεί μετά στο στρατό, εάν πρόκειται για Γενική Επιστράτευση, χωρίς να τίθεται θέμα λιποταξίας;
   Πόσο χρόνο δηλαδή έχει ένας άντρας να προβεί στο σχέδιο εξόδου και μεταβίβασης στο ΒΧΔ των οικείων προσώπων του και να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα;
   Είναι και αυτός ένας λόγος που αναφέρετε κάπου οτι εντός του 8ωρου πρέπει να έχουμε φύγει από την πόλη;
   Φυσικά ο κάθε υπεύθυνος πολίτης, που αγαπάει την πατρίδα του, θα ήθελε να βρίσκεται αμέσως στο πεδίο της μάχης, πριν η μάχη χαθεί, αλλά βέβαια και από την άλλη θέλει να φροντίσει και για τους δικούς του ανθρώπους, πριν τους αφήσει.
   Επομένως λίγο δίκοπο το μαχαίρι. Ποιά είναι η άποψή σας;
   και το λέω αυτό διότι στην περίπτωση επιστράτευσης το σχέδιο που προτείνετε παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία ώστε να είναι και πολύ καλά μελετημένο τόσο από θέμα σημείων μετάβασης, όσο και από θέμα χρόνου.
   Ευχαριστώ.

   Διαγραφή
  3. Ο μέγιστος διάστημα ανταπόκρισης αναγράφεται πάνω στο Φύλλο Πορείας και έχει σχέση με την μονάδα και το χρώμα του ΦΠ. Το δικό μου δίνει 24 ώρες. Σε μέλος της ομάδας μου δίνει 12 ώρες (ειδικές δυνάμεις). Εκτιμώ - χωρίς να είμαι σίγουρος - ότι ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με την ειδικότητα, το όπλο, την μονάδα και ενδεχομένως και άλλους παράγοντες. Γιατι πχ κάποιος που έχει ΦΠ για Έβρο είναι ούτως ή άλλως απίθανο να παρουσιαστεί σε λιγότερα από 48 ώρες. Επίσης υπάρχει και η "πουστιά". Όταν δεν προλαβαίνεις παρουσιάζεσαι εντός του χρόνου στην πλησιέστερη μονάδα. Οπότε χρησιμοποιείς το χρόνο σου για το σκοπό που διάβασες και πας μετά στην κοντινότερη μονάδα.

   Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την ενημέρωση - ήταν πλήρης

   Διαγραφή
 5. Καλησπέρα σε όλους..
  Αν και ξαναρώτησα σαν comment στο podcast 4 επαναλαμβάνω το σχετικό προβληματισμό και σε αυτό με αφορμή την ερώτηση του φίλου πιο πάνω για την επιστράτευση. Αυτό που είχα γράψει τότε ήταν το εξής:
  "Λήψη απόφασης: ποια η κατάλληλη χρονική στιγμή για να εγκαταλείψει κάποιος την εστία του στην Αθήνα? Και το εξηγώ περαιτέρω... Δεδομένου ότι η πληροφόρηση θα είναι ανεπαρκής και καθώς όλοι εμείς οι "τυχεροί" που έχουμε ακόμα δουλειά στην πόλη δεσμευόμαστε από αυτή, πώς θα αποφασίσουμε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία των γεγονότων προκειμένου να μεταβούμε στους ΒΧΔ? Μην ξεχνάμε κάποια σημαντικά στοιχεία βάσει των προρρήσεων: όλα θα γίνουν ξαφνικά, θα κληθούμε για επιστράτευση καθώς και την πιθανότητα ισχυρού σεισμού που θα γίνει προ των γεγονότων. Το timing τελικά έχω συμπεράνει πως έχει τη μεγαλύτερη αξία. Χωρίς αυτό όλες μας οι ετοιμασίες μπορεί να καταστούν άκαρπες."
  Να συμπληρώσω ότι από την ανάλυση αυτού του podcast γίνεται αντιληπτό ότι προτείνεται εκκένωση της πόλης αμέσως αφού ξεκινήσουν τα γεγονότα.
  Πολύ φοβάμαι ότι στην όλη ανάλυση υπάρχουν κενά που δύσκολα καλύπτονται..
  Ακόμα και για ένα εναλλακτικό δρομολόγιο διαφυγής ποιος μας διαβεβαιώνει ότι την κρίσιμη στιγμή θα είναι "ανοικτό"??
  Και ακόμα χειρότερα αν μιλάμε για μικρό επαρχιακό ή ορεινό δρόμο...
  Σκεφτήκατε ποτέ περίπτωση ακινητοποίησης κάποιου προπορευόμενου οχήματος τι μπορεί να επιφέρει??
  Ακόμα και στην τελική εναλλακτική περίπτωση πεζοπορίας, παράγοντες όπως το επίπεδο σωματικής αντοχής ή και οι καιρικές συνθήκες ίσως αποτελέσουν ανασταλτικούς παράγοντες ιδίως για οικογένειες με μικρά παιδιά..
  Πολύ φοβάμαι ότι το σχέδιο εκκένωσης της Αθήνας με την έναρξη των γεγονότων ΔΕΝ θα λειτουργήσει...και θα πρέπει κάποιος να πάρει τη σχετική απόφαση πριν αυτά συμβούν.
  Το θέμα είναι το πότε..
  Ίσως μεγαλύτερη αξία θα είχε μια ανάλυση αυτών των παραγόντων.. δηλαδή ποια θα αποτελέσουν καταλυτικά σημάδια για να παρθεί η απόφαση εκκένωσης (red flags)
  Από κει και πέρα όλη μας η ελπίδα και η πίστη πρέπει να είναι στον Θεό, συμφωνώντας με τον φίλο πιο πάνω.. Περιμένω το σχόλιό σας, ευχαριστώ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεωρώ ότι τα ερωτήματα σου έχουν απαντηθεί από το Σχέδιο Εκκένωσης. Δλδ εξαρχής είπα ότι ο ΒΧΔ πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 3 ημερών περπάτημα (δλδ έως 90 χλμ για έναν 40άρη με οικογένεια). Κανείς δεν μας λέει ότι μπορεί οι κλιματολογικές συνθήκες ή μια γεωμαγνητική ή ένας σεισμός που θα έχει γκρεμίσει τα πάντα ή δρόμοι με φλεγόμενα αυτ/τα θα μπορούν να μας εξασφαλίσει την οδική μετακίνηση.Γι΄αυτό και τα σχέδια μας γίνονται για πεζοπορία. Στη χειρότερη θα πάμε με τα πόδια σε 3-4 μέρες στην καλυτερη σε 1-2 άντε 3 ώρες με το αυτοκίνητο. Για τους ανασταλτικούς παράγοντες επίσης έχω αναφερθεί. Σίγουρα αποτελεί θέμα ένα μικρό παιδί ή οι υπεργηροι της οικογένειας, όμως μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης και εκεί ο οργανισμός λειτουργεί τελείως διαφορετικά και σε αντοχές και σε δύναμη.
   Για το θέμα του χρόνου, έχω αναφέρθει στο Podcast META TO ΜΠΑΜ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ, πιστεύω να σε καλύπτει.

   Διαγραφή
 6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..
  Ελπίζω ,αν ποτέ χρειαστεί να μετακινηθούμε υπό αυτές τις συνθήκες, όλα να πάνε κατ'ευχήν!
  Το πρόβλημα βέβαια παραμένει για όλους εμάς που ο ΒΧΔ είναι ο τόπος καταγωγής μας και απέχει πάνω από 90 χλμ από το σπίτι μας στην Αθήνα..
  Φίλε Ζαχαρία συνέχισε την προσπάθεια..σε παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις χρήσιμες συμβουλές που μας παραθέτεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το να παει καποιος στην μαχη σε περιοδο επιστρατευσης ειναι δικοπο μαχαρι για εναν που εχει καταλαβει τι γινεται. Η ιστορια εχει αποδειξει οτι για να εισβαλει μια χωρα σε αλλη με οποιονδηποτε τροπο, παντα μα παντα εχει προηγηθει προδοσια. προιον της προδοσιας ειναι να στελνουν τους στρατιωτες σαν προβατα στην σφαγη. Και κρινωντας απο τους ηγετες της Ελλαδος σημερα 100% θα προηγηθει προδοσια. Οποτε το θεμα διεισταται για το αν πρεπει να πολεμησεις με τον τακτικο στρατο η να κανεις συμμετεχεις σε μια ομαδα στα βουνα και να πολεμας εκει ανταρτικα. Περιμενω την γνωμη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή