Η γειτονιά σώζει τις καλοκαιρινές διακοπέςΓράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός Από την αρχή της φετινής χρονιάς το ενδεχόμενο των καλοκαιρινών διακοπών πήγε περίπατο. Όπως πολύ σύντομα - στο κλείσιμο των σχολείων - διαπίστωσα το ίδιο ισχύει για πολλούς, τουλάχιστον στην περιοχή που κατοικώ. 

Σκέφθηκα λοιπόν ότι αφού κανείς στη γειτονιά μου (είμαστε 6 μονοκατοικίες - διπλοκατοικίες) δεν έχει τη δυνατότητα να φύγει ούτε για το χωριό του (πόσο μάλλον εμείς που για να πάμε Μυτιλήνη θέλουμε 700 ευρώ μόνο για το πλοίο), συγκάλεσα συνέλευση γειτόνων. 

Ευτυχώς παρά τις πολιτικές (ο ένας είναι φανατικός κομουνιστής και γινόμαστε σχεδόν καθημερινά κομμάτια)  και εθνολογικές μας διαφορές (είμαστε 4 οικογένειες Ελλήνων, 2 οικογένειες Ρωσοπόντιων) κάτι έπρεπε να γίνει, όχι για εμάς αλλά για τα παιδιά μας.
Στη συνέλευση λοιπόν τους έθεσα ευθέως ότι πρέπει να παραμερίσουμε τα θεωρητικά προβλήματα και πρέπει να προσηλωθούμε λίγο στο ζην και κυρίως να εξασφαλίσουμε τη διασκέδαση των παιδιών και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με τα παιδιά απομονωμένα στις αυλές και τις βεράντες μας. Πόσο μάλλον  όταν τα ίδια διατηρούν φιλικές σχέσεις, αφού συμμετέχουν και συμβιώνουν χωρίς προβλήματα στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες. 

Ευτυχώς βρήκα ευήκοα ώτα και έτσι το σχέδιο "καλοκαιρινές διακοπές" μπήκε άμεσα σε εφαρμογή. 

Σήμερα 15 μέρες μετά μπορώ να σας πω ότι δουλεύει στο 100%. 

Φτιάξαμε ένα κοινό ταμείο και βάλαμε όσα μπορούσε ο καθένας. Εμείς που είχαμε την μεγαλύτερη αυλή από τους υπόλοιπους διαθέσαμε και την αυλή μας για το κοινό καλό. Από τις 6 οικογένειες μαζέψαμε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 370€ τα οποία διαθέσαμε ως εξής : 

α)Αγορά φουσκωτής πισίνας διαμέτρου 3,66μ (συνολικά περίπου 10 τμ)  και ύψους 85 εκατοστών μαζί με όλα τα συμπράγκαλα της (φίλτρα, δάπεδο πλαστικό , σκιαστρο): 150€. 

β)Σκάλα πλαστική (που την βάλαμε να καταλήγει μέσα στην πισίνα ) τύπου water slide : 120€. 

γ)Παιχνίδια βάλαμε ο καθένας από 2-3. 

δ)Τραπέζι υπήρχε ήδη, αγοράσαμε μόνο 5 καρέγκλες από 11 ευρώ η κάθε μια : 55€. 

ε)Μεγάλη Ομπρέλα : 45€

Τον χώρο διασκέδασης τον γεμίσαμε με λουλούδια (ο  καθένας έφερε από 2-3 γλάστρες με μεγάλα φυτά χωρίς άνθη για να μην έχουμε και σφίγγες). 

Κάθε μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι (ο ήλιος δεν μας φοβίζει καθόσον όλος ο χώρος έχει καλυφθεί με σκίαστρο) και το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 9 η γειτονιά γεμίζει με χαρούμενες φωνές. 

Το πρωί, με τη σειρά οι γονείς αναλαμβάνουμε τον καλό καθαρισμό, εποπτεία του συστήματος καθαρισμού (το φίλτρο του jumbo κολλάει συνέχεια), μέτρηση καθαρότητας και χλωρίωση του νερού εφόσον απαιτείται. 

Τα παιδιά με τη σειρά τους ακολουθούν πιστά τους κανόνες καθαριότητας, τα κορίτσια επιπλέον δένουν τα μαλλιά τους και μετά υπό την επίβλεψη μας διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσης. 

Εμείς οι "μεγάλοι" βρήκαμε ευκαιρία να "τσακωνόμαστε" πιο ήπια και να απολαμβάνουμε κάθε απόγευμα την μπύρα μας και κάθε μέρα φροντίζουμε να εκτοξεύουμε την χοληστερίνη μας στο ύψη με ψητά κρέατα και λαχανικά. 

Καλό καλοκαίρι συμπατριώτες. 


Όσοι μπορείτε σπεύσατε στα χωριά σας, στις παραλίες, στα τουριστικά καταλύματα. Οι υπόλοιποι οργανωθείτε και περάστε το καλοκαίρι σας εναλλακτικά. 

Η δική μας ιδέα  είναι μόνο μια από τις δεκάδες  που μπορείτε να εφαρμόσετε. 

Όσοι μένετε σε πολυκατοικίες φροντίστε να μην έχετε τις ταράτσες αναξιοποίητες...   

Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: