Πόση ασφάλεια παρέχει η Πάρνηθα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου σε έναν πόλεμο;Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Σήμερα θα σας μιλήσω για την Πάρνηθα, γιατί αποτελεί τον βασικό ορεινό όγκο και σημείο που ιστορικά αποτέλεσμα σημείο διαφυγής σε όλους τους πολέμους.

Σε προγενέστερο άρθρο σας είχα περιγράψει ότι οι βασικοί δρόμοι διαφυγής από το νομό Αττικής περνούν από την Δυτική και την Κεντρική Πάρνηθα.

Σε συζήτηση που είχα με πολλούς φίλους όμως αντιλήφθηκα ότι μερικοί από εσάς έχουν επιλέξει την Πάρνηθα ως σημείο καταφυγής - επιβίωσης.

ΜΕΓΑ - ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί.
Η Πάρνηθα είναι 101% χαρτογραφημένη. Μέχρι και τα μονοπάτια των Αλεπούδων και των Ελαφιών είναι χαρτογραφημένα και αυτό γιατί στους πρόποδες της υπάρχουν πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και όλες έχουν τοποθεσία διασποράς την Πάρνηθα.

Εκτός από τις γνωστές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Τατόι, Καποτά, Ραντάρ, Κρυονέρι, ΜΑΚ, ΚΕΤΘ Αυλώνα) υπάρχουν και δύο απόρρητες εγκαταστάσεις εκτός Πάρνηθας που έχουν όμως σημεία διασποράς στο μεγάλο Βουνό της Αττικής.

Προσέξτε τα σημεία διασποράς είναι γνωστά στις εχθρικές δυνάμεις, όχι όμως με απόλυτη ακρίβεια, με αποτέλεσμα το μεγάλο μας βουνό να κινδυνεύει να γίνει σκόνη σε περίπτωση οργανωμένης επίθεσης.

Η Πάρνηθα φίλοι μου αποτελεί το βασικό και το ασφαλέστερο σενάριο διαφυγής από το νομό Αττικής για τις πρώτες 24-36 ώρες, δλδ μέχρι την κλιμάκωση των επιχειρήσεων. Για μετά δεν σας το προτείνω σε καμία περίπτωση, λαμβανομένου υπόψη ότι κάποιοι δρόμοι θα ανατιναχθούν επίτηδες ώστε να καθυστερήσει η κατάληψη στρατηγικών στρατιωτικών μονάδων.

Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου