Ομάδα επιβίωσης - τα απαραίτητα "συστατικά" της επιτυχίας...


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Έχουμε κατά καιρούς γράψει για τις ομάδες επιβίωσης, για τα θετικά, τα αρνητικά, για τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητές, τις ελάχιστες γνώσεις, τα σχέδια.

Εδώ έχουμε ένα άκρως θεωρητικό άρθρο, αλλά άκρως απαραίτητο.

Στις δύσκολες μέρες που ήδη διανύουμε είναι απολύτως υποχρεωτικό καταρχήν να κρατάμε πάντα χαμηλό προφίλ. Ιδιαίτερα όσον αφορά την υλική μας προετοιμασία.

Δυστυχώς βρισκόμαστε σε άκρως περίεργη περίοδο, που δεν είναι εύκολα να αναγνωρίσουμε εχθρούς και φίλους. Οπότε πρέπει να λάβουμε καταρχήν μέτρα αυτοσυγκράτησης. Δηλώσεις του τύπου "εγώ σας τα έλεγα", "κοιτάξτε να μαζέψετε τροφές όπως εγώ" και ανάλογες πιστέψτε με  είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνες ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Δεν διατυμπανίζουμε ούτε ότι έχουμε προμήθειες, ούτε φυσικά και το χώρο που τις έχουμε αποθηκευμένες. Λογικό και αυτονόητο θα μου πείτε, αλλά πάνω στον ενθουσιασμό και στην προσπάθεια να σώσουμε τους συνανθρώπους μας εκτιθέμεθα και η έκθεση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη, θανατηφόρα...

Φροντίζουμε ώστε η ομάδα μας να είναι 120% δεμένη. Αυτό είναι κάτι που καλλιεργείται σιγά σιγά, μέσα από την καθημερινή τριβή. Το ότι κάναμε μια ομάδα και αγοράσαμε 10 πράγματα - προμήθειες δεν σημαίνει ότι είμαστε ομάδα.

Αυτοί που τώρα φτιάχνουν ή εντάσσονται ή εντάσσουν μέλη σε ομάδες πριν από όλα πρέπει να κάνουν μια απολύτως ειλικρινή συζήτηση. Είμαι ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός, μένω εκεί, έχω αυτή την οικογενειακή κατάσταση, κάνω αυτή τη δουλειά, έχω αυτές τις ικανότητες, αυτές τις δεξιότητες, πιστεύω σε αυτόν τον Θεό, κάνω αυτές τις υποχωρήσεις, εκεί δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου, έχω αυτά τα προβλήματα υγείας, χρωστάω, είναι αναρχικός, κομουνιστής, χρυσαυγίτης, παίρνω ουσίες, είμαι τρελός, σκότωσα την μάνα μου, παράτησα τα παιδιά μου. ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Μιλάμε για την ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. Η ομάδα είτε σας δέχεται ως ειλικρινή είτε ψάχνετε άλλη. Η ειλικρίνεια στην αρχή της δημιουργίας της ομάδας είναι το μοναδικό συστατικό της επιτυχία της.

Όλα μπορούμε να τα διδάξουμε και να τα διδαχθούμε, την αλήθεια όμως δεν μπορεί να την διδάξει κανείς. Κάντε λοιπόν ένα συμβόλαιο αλήθειας, βγάλτε τα εσώψυχα σας.

Για τα υπό ένταξη μέλη. Γίνετε για λίγες μέρες πράκτορες. Ακολουθήστε τα υπό ένταξη μέλη, διακριτικά και από απόσταση. Δείτε που πάνε, που συχνάζουν. Όταν βρεθείτε κάντε "άσκοπες" ερωτήσεις, πιάστε αντιδράσεις. Είναι καιροί περίεργοι, πολύ πιθανόν ακόμα και η πρόθεση δημιουργίας ομάδας επιβίωσης από το κρατικό σύστημα να θεωρείται απειλή και να σας παρακολουθήσουν. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες εκεί έξω, τις περισσότερες είμαι σίγουρος ότι τις έχουν καταγράψει. Δεν μας νοιάζει. Η προετοιμασία της ομάδας δεν είναι κάτι παράνομο και όσο θυμάμαι έχουμε δημοκρατία.

Την μαύρη περίοδο με τις συλλήψεις της Χ.Α. πολλές ομάδες δέχθηκαν δεκάδες ελέγχους από την αστυνομία. Όλες όμως ήταν νόμιμες, Φίλοι που έχουν δει τις δυσκολίες και έχουν αποφασίσει να αυτοοργανωθούν. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ /ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ. Τα όπλα μας τα έχουμε νόμιμα, τα εφόδια μας νόμιμα, τις προμήθειες μας νόμιμα, από τα λεφτά για τα οποία έχουμε ιδρώσει. Οπότε όσον αφορά το νόμο δεν έχετε απολύτως τίποτα να φοβηθείτε, προς το παρόν τουλάχιστον.

Όμως ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, οπότε οι ομάδες πρέπει να είναι δεμένες. Η δέσμευση - συμβόλαιο αλήθειας είναι το 99%. Μετά ακολουθεί η κοινή ζωή. Εμείς πρόσφατα εντάξαμε νέα μέλη στην ομάδα μας. Έχουμε φροντίσει τουλάχιστον 2 μέρες κάθε 15 μέρες να είμαστε μαζί. Οι άνδρες, οι γυναίκες, τα παιδιά μας. Να γνωριστούν, να τα σπάσουν αν χρειασθεί για να τα βρουν όλοι μαζί.

Φυσικά οι επιπλέον δεξιότητες και γνώσεις είναι ατού! Όμως από τα λάθος άτομα, ίσως τελικά αποδειχθούν στρατηγικό μειονέκτημα.

Σας έδωσα την γενική ιδέα. Εσείς πρέπει να το προχωρήσετε δυο βήματα πιο πέρα.

Φροντίστε η ομάδα ΝΑ ΜΗΝ αποτελείτε από ξένους σε εσάς. Καλό το διαδίκτυο αλλά πρέπει να έχετε έστω ένα σημείο επαφής - γνωριμίας. Έναν σύνδεσμο, το πρόσωπο για το οποίο θα κωλώσει ο άλλος να κάνει πίσω. Γιατί όταν έρθει η ώρα και τα σπίτια μας θα δέχονται μαζικές επιθέσεις πολλοί θα κάνουν πίσω και θα κλειστούν στο καβούκι τους...

Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου