Σχέδιο Εκκένωσης : Μέρος 2ο - Νομός Αττικής -Βόρεια Έξοδος

Στο πρώτο μέρος (εδώ) αναλύσαμε τους τρόπους διαφυγής προς την Νότια Έξοδο του Νομού Αττικής, δλδ προς την Πελοπόνησσο.

Σήμερα θα αναλύσουμε για την Βόρεια Έξοδο (προς Βοιωτία), η οποία μπορεί να φαντάζει πιο εύκολη, όμως όπως θα δείτε παρουσιάζει εξίσου μεγάλες δυσκολίες.

Όπως και στη Νότια Έξοδο, η Βόρεια ουσιαστικά έχει μόνο μια Εθνική Οδό, την Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας. Ενώ θεωρητικά η έξοδος αυτή φαίνεται απροβλημάτιστη, αν δείτε που βρίσκεται το ήδη λειτουργούν χοτ σποτ και ένα ακόμα υπο κατασκευή θα καταλάβετε ότι εκεί που τα έφτιαξαν, σε περίπτωση γενικής εξέγερσης ουσιαστικά μας κόβουν σχεδόν όλες τις εξόδους προς το Βορρά.

Καταρχήν, μιλάμε για το χοτ σποτ στη Μαλακάσα, το οποίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα φιλοξενεί 6.000 μετανάστες και το υπό κατασκευή - χωροθέτηση χοτ σποτ στις Αφίδνες, το οποίο θα φιλοξενεί 4.500 μετανάστες. Μιλάμε για δύναμη μια στρατιάς στο σύνολο σχεδόν των εξόδων της Αττικής.
Δείτε το χάρτη για να καταλάβετε...


Να πούμε τα εξής πριν προχωρήσουμε στις προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές.

Ουσιαστικά οι βόρειες έξοδοι είναι τρεις.

Η πρώτη μέσα από τη διαδρομή προς τα λεγόμενα Βασιλικά κτήματα Τατοΐου, Ιπποκράτειος Πολιτεία - Μαλακάσα. Αλλά αυτή πέφτει πάνω στο κέντρο μεταναστών Μαλακάσας.

Η δεύτερη μέσω της Εθνικής που είναι εκ των πραγμάτων αποκομένη.

Η τρίτη μέσω Μαραθώνα - Καπανδριτίου - Καλάμου - Αγίων Αποστόλων - Ωρωπού. Η λύση αυτή όμως έχει ένα αρνητικό. Σε απόσταση πολύ μικρή από το υπο κατασκευή κέντρο μεταναστών Αφιδνών βρίσκεται η πιο κοντινή διασταύρωση (Καπανδριτίου - Μικροχωρίου) που είναι και η μοναδική δίοδος προς Κάλαμο.

Πάμε στις εναλλακτικές.

Τη λύση την δίνει και πάλι το μεγάλο Βουνό της Αττικής η Πάρνηθα.

Η Πάρνηθα έχει τρεις εξόδους.

Η πρώτη  από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Θηβών, από τη Μάνδρα.

Η δεύτερη μέσα από τον αστικό ιστό (Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό - Άνω Λιόσια, Φυλή - Δερβενοχώρια - Ερυθρές).

Η τρίτη είναι μέσα από δασικούς δρόμους - σε σχετικά καλή  κατάσταση - (προτείνεται όχημα ψηλό ή 4Χ4)- μέσω Αχαρνών - Λεωφ. Καραμανλή - Λεωφ. Πάρνηθος - Αριστερά στην Αγία Τριάδα (όχι προς Καζίνο) και μέσω δασικών δρόμων Β΄και Γ΄ κατηγορίας (δρόμοι με κίτρινο χρώμα στον χάρτη που ακολουθεί)  προς Αγία Παρασκευή (Νερό Φυλής) ή μέσω Σπηλαίου Πανός προς Βοιωτία. Η τρίτη διαδρομή είναι εξαιρετικά δύσκολη αν δεν την γνωρίζετε) και η σήμανση είναι ανύπαρκτη. Από 1η Μαΐου οι δρόμοι είναι κλειστοί με μπάρες για λόγους δασοπροστασίας.Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου