Έχεις ακούσει για τον κανόνα των τεσσάρων τριών; Αν μπορείς να τον καταργήσεις τότε να ξέρεις ότι είναι 100% σίγουρο ότι θα επιβιώσεις

Στην μεγάλη οικογένεια των Preppers (Προετοιμασμένοι - έτοιμοι για ΌΛΑ), υπάρχει ένας βασικός κανόνας επιβίωσης. Είναι η αρχή της αρχής και όλα τα τεστ και οι δοκιμασίες στις οποίες υποβαλλόμαστε έχουν σκοπό να αναιρέσουν τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να βρεθούμε σε συνθήκες όπου θα βιώσουμε τα τέσσερα τριάρια.

Τι μας λέει όμως ο κανόνας των τριών;

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει όταν πληρείτε έστω και μια από τις τέσσερις συνθήκες των τριών:


  • 3 λεπτά χωρίς αέρα, 
  • 3 ώρες χωρίς καταφύγιο σε σκληρά περιβάλλοντα, 
  • 3 ημέρες χωρίς νερό, 
  • 3 εβδομάδες χωρίς τροφή!

Όλη η φιλοσοφία των preppers στηρίζεται στην αποφυγή να περιέλθουν σε μια από τις παραπάνω καταστάσεις.


Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε οι συνθήκες είναι κατά χρονική διάρκεια και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Φυσικά θα μου πείτε, κατά 3 λεπτά χωρίς αέρα; Και όμως χωρίς αέρα μπορείς να βρεθείς ακόμα και μέσα στο σπίτι σου, κατά τη διάρκεια μιας μικρής πυρκαγιάς. Μια πυρκαγιά με θερμοκρασία 200 βαθμούς κελσίου, μέσα σε 2,5 λεπτά θα κάψει όλο το οξυγόνο ενός δωματίου 15 τετραγωνικών μέτρων. Τώρα που το έμαθες αυτό πως σου φαίνεται;

Τρεις ώρες χωρίς καταφύγιο... Φαντάσου να είσαι στη μέση του πουθενά και εκείνη την ώρα να αρχίσει να χιονίζει ή να πιάσει μια σφοδρή καταιγίδα. Καταφύγιο δεν σημαίνει σπίτι ή καλύβα. Μπορεί να είναι ακόμα και μια σωλήνα αποχέτευσης, ένα μια υπόγεια διάβαση, οτιδήποτε μπορεί να μας προφυλάξει από την σφοδρότητα των φαινομένων.

Για το νερό και το φαγητό θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω σχολιασμού. 
Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου