Πως φτιάχνω τόξο με υλικά από τη φύση (Βίντεο, βήμα - βήμα)

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι η κατασκευή ενός τόξο με τα βέλη και την φαρέτρα του, που έχει κατασκευασθεί από υλικά που βρίσκονται στη φύση και με τελείως πρωτόγονα εργαλεία.

Το τόξο έχει μήκος 1,25 μέτρων και ρίχνει βέλη μήκους 60 εκατοστών, σε μια απόσταση έως 10 μέτρα με ακρίβεια περίπου 50%.

Η χορδή φτιάχθηκε φτιάχνεται από τον εσωτερικό φλοιό ενός κορμού πλούσιο σε ίνες, ελαστικό, τα οποία αφού ξεράθηκαν για λίγο εν συνεχεία τρίφθηκαν και έγιναν ένα σώμα.
Τα βέλη και το τόξο έγιναν από το ίδιο δέντρο. Στην άκρη του βέλου κολήθηκαν με ρετσίνι από δέντρα φτερά γαλοπούλας.

Ομοίως η φαρέτρα κατασκευάσθηκε από τον φλοιό του δέντρου.

Σύμφωνα με τον δημιουργό το τόξο σε μια χρήση 300 βολών η χορδή κόπηκε 3 φορές.
Share on Google Plus

About Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: