Και αν το μπαμ γίνει την ώρα που τα παιδιά είναι στο σχολείο;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Πολλές φορές με τους φίλους (κανονικούς και ηλεκτρονικούς) τα βράδια συζητάμε για το καμπουμ, για το μπαμ. Ιδιαίτερα τώρα που γίνεται κυριολεκτικά της κακομοίρας.

Φυσικά σε όσους είμαστε γονείς το πρώτο πράγμα που πάει το μυαλό μας είναι τα παιδιά. Ευαίσθητη χορδή και μεγάλος αστάθμητος παράγοντας.

Αφού λοιπόν το συζητήσαμε με τους φίλους - γονείς συμμαθητών που έχω κάνει στο σχολείο, αποφάσισα προχθές σε μια προγραμματισμένη συνάντηση για κρασάκι να τους θέσω τον προβληματισμό μου.

Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι τελικά δεν είμαι μόνο εγώ τρελός, αλλά υπάρχουν και άλλοι και μάλιστα αρκετοί. Έτσι λοιπόν την Κυριακή το βράδυ στήσαμε ένα σενάριο με πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Το σενάριο είχε ως εξής:
Σε ώρα που το σχολείο λειτουργεί μαθαίνουμε για το καμπουμ. Επιτόπου πέφτουν τηλεφωνικά δίκτυα και χάνουμε κάθε επαφή... Φαντάζεσαι ότι είναι τόσο δύσκολο σενάριο στο να γίνει στην πραγματικότητα; Δες τι έγινε σήμερα στις Βρυξέλλες. Σε 6 λεπτά κατέρρευσαν όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και 9 λεπτά και αυτά της σταθερής...

Φυσικά σαν εργαζόμενοι οι περισσότεροι είναι αδύνατον να πάμε σε πολύ μικρό χρόνο στο σχολείο. Οπότε η καινούρια ομάδα που σχηματίσαμε (συγκέντρωσης και φυγάδευσης των παιδιών) αποτελείτε καταρχήν απο ανέργους γονείς με οχήματα και κατά δεύτερον με τους παππούδες...

Χθες το πρωί (Δευτέρα) κάναμε το πρώτο τεστ.

Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος. Μέσα σε πολύ  λίγα λεπτά 3 οχήματα ήταν έξω απο το σχολείο έτοιμα να πάρουν 15 παιδιά δημοτικού (έστω παστωμένα) και να τα οδηγήσουν όλα στις τρεις εναλλακτικές μας λύσεις (3 μονοκατοικίες). Εκεί οι παππούδες και οι γιαγιάδες ήταν έτοιμες να τα υποδεχτούν, με καθαρά ρούχα και τροφή. Αύριο που παίρνουμε βαθμούς θα κάνουμε το τεστ λίγο πιο αληθοφανές και θα συμμετάσχουν και τα παιδιά. Και μετά τα έχουν και το χρόνο τους να παίξουν όσο θέλουν όλα μαζί (το τερπνόν μετά του ωφελίμου).

Μετά το σημερινό φίλε αναγνώστη σου προτείνω να κάνεις το ίδιο.

Να συζητήσεις το ενδεχόμενο και να καταστρώσεις το δικό σου σχέδιο. Πολύ πιθανόν να είναι καλύτερο από το δικό μου, άλλωστε σαν λαός φημιζόμαστε για την εφευρετικότητα μας.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επειδή τα παιδιά δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε να τα πάρει ο οποιοσδήποτε υπάρχει ένα tip. Μια μυστική λέξη που την ξέρετε μόνον εσείς και το παιδί και θα την ξέρει και αυτός-η που θα πάει να πάρει το παιδί και φυσικά θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης σας. 

Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου