Άμυνα στο σπίτι! Είναι εφικτή;


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Έχουμε ξαναγράψει για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που έκρυθμες καταστάσεις μας πιάσουν στον ύπνο. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε πει ότι τα βασικά σενάρια στα οποία δουλεύουμε έχουν έξοδο κινδύνου προς την ύπαιθρο.

Πολλοί φίλοι - που για τον χ ή ψ λόγο αδυνατούν να εξέλθουν με ρωτούν. Υπάρχει για εμάς ελπίδα;

Η αλήθεια είναι ότι η ερώτηση είναι πραγματικά δύσκολο να απαντηθεί. Καταρχήν εξαρτάται από τον κίνδυνο. Αν ο κίνδυνος είναι ο εξωτερικός εχθρός τότε ναι φυσικά και υπάρχει ελπίδα. Αν ο κίνδυνος είναι μαζικές ασθένεις, υπάρχει απλά είναι πραγματικά πολύ λίγες. Αν όμως είναι ένα γενικός ξεσηκωμός του "ρέμπελου"; Τότε;

Και εδώ μην νομίζεται ότι η απάντηση είναι απλή.

Βασικά αν καταφέρεις και εφαρμόσεις τις βασικές αρχές που αναλύσαμε στο άρθρο "Τρόποι αντιμετώπισης των ΟΡΚ που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στο σπίτι μας" (εδώ) και ξεφύγεις από τους κινδύνους του πρώτου δεκαημέρου, τότε ναι είναι εφικτό.
Τι κάνω όμως μετά το πρώτο δεκαήμερο;

Μα φυσικά την κότα. Συνεχίζεις τον low profile δραστηριότητα σου, με την διαφορά όμως ότι πλέον πρέπει να σχηματίσεις μια ομάδα, έστω και από το μηδέν. Δεν μιλάω για 5-6 ανθρώπους, αλλά 40-50. 

Φαντάζομαι ότι έχεις ήδη καταλάβει ότι με το διαμοιρασμό των αλλοδαπών ακόμα και σε μικρά χωριά, πλέον οι πιθανότητες επιβίωσης όταν ενεργήσεις κατά μόνας είναι από 0 έως 0,00001%!

Η γειτονιά σου πρέπει να γίνει η άμυνα σου. Μέσα σε αυτές τις δέκα - δεκαπέντε μέρες, εφόσον αποφασίσεις να μείνεις στο σπίτι, πρέπει να αδράξεις την ευκαιρία και να βρεις και άλλους στη γειτονιά σου που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φύγουν και να σχηματοποιηθείτε. Αν ζεις σε περιοχή με πολυκατοικίες εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Μια πολυκατοικία μπορεί να σχηματίσει ένα οχυρό. Αν είναι 2-3 πολυκατοικίες - ενα μπλοκ κατοικιών- τότε μιλάμε για φρούριο. Αρκεί να μπορέσετε να συνεργαστείτε.

Θυμηθείτε όσα είπαμε στα άρθρα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης. Όλα αυτά που κανονικά θα έπρεπε εδώ και καιρό να τα δουλεύεται τώρα θα πρέπει να τα κάνετε πράξη μέσα σε λίγα 24ώρα. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο. Θέλει πολύ δουλειά, πολύ ησυχία και λίγη τύχη.
Το ότι θα καταφέρετε να σχηματίσετε όμως ομάδα δεν σας κάνει ισχυρούς. Μην ξεχνάτε μιλάμε για δυσμενές σενάριο ξεσηκωμού ανθρώπους που είναι επαγγελματίες πολεμιστές. Και μπορεί το dna μας να είναι μαχητικό η ζωή μας όμως ήταν αρακλαμάν τόσα χρόνια και έχει το dna έχει αποκοιμηθεί.

Οπότε ακόμα και μετά το σχηματισμό ομάδας πρέπει να κρατήσετε χαμηλό προφίλ δραστηριοτήτων. Ότι κάνετε το κάνετε νύχτα. Το σημαντικότερο όσο περνάνε οι μέρες κοιτάτε να επεκτείνεται τα όρια και τις συνεργασίες. Έτσι αν προλάβετε και περάσετε το σκόπελο του διμήνου να έχετε και ελπίδες ότι μπορεί κάποια οργανωμένη ομάδα (στρατός πχ) να αρχίσει να επιβάλει την τάξη...

Τα άρθρα σχετικά με την Επιβίωση – Διαβίωση και τους Εναλλακτικούς Τρόπους ζωής, μπορείτε να τα βρείτε και
Γενική αρθρογραφία εδώ : e-koutsobola και στα Κατοχικά Νέα 
Share on Google Plus

About Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου