Η απειλή μιας επίθεσης EMP

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

 Η πρόσφατη ακινητοποίηση των δύο ταχυσκαφών των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού, από Ιρανικές δυνάμεις, με εξοπλισμό και ταχύπλοα σκάφη σαφέστατα υποδεέστερα και τις θεωρίας συνωμοσίας που ακολούθησαν την είδηση αυτή και σε παγκόσμιο επίπεδο σας μεταδώσαμε πρώτοι, ακολουθεί ο φόβος του ηλεκτρονικού πολέμου και κυρίως η χρήση όπλων emp (ηλεκτρομαγνητικού παλμού)

Τα πρώτα δημοσιεύματα που άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στην Αμερική, αρχικά στο διαδίκτυο και στη συνέχεια και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διαθέτουν πλούσιο χρόνο και χώρο προκειμένου να μεταδώσουν πληροφορίες και τρόπους αντιμετώπισης μιας μαζικής χρήση οπλικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, με έμφαση να δίνεται στα όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού (emp).

Το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, αποτελεί η χρήση όπλων emp στην περιοχή της ανώτερης ατμόσφαιρας, γιατί στην περίπτωση αυτή η ακτίνα επίδρασης θα φθάνει μέχρι και τα 1500 μίλια (περίπου 3.000 χλμ).

Ουσιαστικά τα όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού, ευρέως γνωστά και ως NEMP (Nuclear Electromagnetic Pulse) χωρίζονται σε δύο κατηγορίας, αυτά που απαιτείται έκρηξη στο έδαφος (βόμβες SEMP- Surface EMP) και αυτές εκρηγνύονται στον αέρα (HEMP – High-altitude EMP).

Μια h-emp έκρηξη βόμβας 20τ, σε ύψος 200 μιλίων ουσιαστικά μπορεί να καταστήσει την μισή Ευρώπη χωρίς ρεύμα, μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα.
Υπάρχει τρόπος προστασίας;

Ουσιαστικά ο μοναδικός τρόπος προστασίας είναι οι ηλεκτρικές συσκευές να μην δέχονται ΚΑΘΟΛΟΥ ρεύμα. Όταν λέμε ΚΑΘΟΛΟΥ εννοούμε και από οποιαδήποτε πηγή (μπαταρία, μπρίζα, ηλιακά κλπ).

Το πρόβλημα των 72 ωρών…

Το Αμερικανικό πεντάγωνο σε συνεργασία με πανεπιστήμια απ΄όλον τον κόσμο, διεξήγαγε μια εκτεταμένη έρευνα, προκειμένου να καταφέρει να εντοπίσει τις ανθρώπινες απώλειες, τις ζημιές και το χρόνο αποκατάστασης που απαιτείται μετά από μια τέτοια επίθεση.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα (για η έρευνα θα είναι σε εξέλιξη για ένα χρόνο ακόμα) όλες οι περιοχές που θα βρίσκονται εντός της ακτίνας επίδρασης μιας βόμβας emp τις πρώτες 72 τουλάχιστον ώρα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ.

Η έρευνα μιλάει για πλήρη καταστροφή όλων των ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (αυτοκίνητα με εγκέφαλο, μηχανήματα νοσοκομείων, φανάρια, ηλεκτρικές συσκευές κλπ).

Η αποκατάσταση πιθανολογείται ότι για τις χώρες που είναι προετοιμασμένες για την αντιμετώπισης των επιπτώσεων επιθέσεων emp (τέτοιες αυτή τη στιγμή είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ρωσία), θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια, ενώ για τις υπόλοιπες ίσως η δεκαετία να μην φθάσει.

Οι χώρες που δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, είναι αυτές που δεν εξαρτώνται από πηγές ενέργειες και ουσιαστικά μιλάμε για τις αποκαλούμενες χώρες του τρίτου κόσμου (υποσαχάρια Αφρική), αφού ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν στην καθημερινότητα τους.

Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι ενεργειακά εξαρτώμενες χώρες – όπως οι Σκανδιναβικές – αλλά και χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.


Τι κάνουν οι πλούσιοι αυτού του κόσμου;

Σε κάθε θεωρία συνωμοσίας υπάρχει πάντα ο παράγοντας χρήμα…

Πολλάκις έχουμε αναφέρει τα καταφύγια κάτω από πελώρια βουνά, ακόμα και τις υποθαλάσσιες εγκαταστάσεις.

Όμως οι έχοντες έχουν βρει και άλλες λύσεις και μια από  αυτές φυσικά είναι η «επιστροφή» σε τεχνολογίες του 18ου αιώνα (ενέργεια από υδροστρίβιλους, χωρίς ολοκληρωμένα κυκλώματα κλπ) καθώς και η κατασκευή ειδικών box – σαν τα κοντεινερ – όπου δεν μπορούν να προσβληθούν από emp και  εκεί φυλάσσουν οχήματα και ηλεκτρονικές συσκευές που τους χρειάζονται για την επόμενη ημέρα…

Share on Google Plus

About Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου