Μερικές προετοιμασίες για τον εαυτό μας ενόψει των επερχόμενων γεγονότων


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Εδώ και 5 χρόνια βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση. Φυσικά δεν μιλάω για τον μικρόκοσμο που λέγεται Ελλάδα, αλλά για τις καταστάσεις που επηρεάζουν όλες τις χώρες. Τα σενάρια όπως τα έχετε διαβάσει πολλές φορές μέσα από το Κατοχικά Νέα – ειδικά αυτά που αφορούν τις δικές μας έρευνες και στην πλειονότητα τους έχουν επαληθευθεί – δείχνουν τις δύσκολες ατραπούς στις οποίες έχει εισέλθει η ανθρωπότητα.

Δρόμοι που δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν αυτοί που τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν έρχομαι σήμερα να σας δώσω μερικές συμβουλές σχετικά με τις  προετοιμασίες που πρέπει να κάνουμε για το καλό του εαυτού μας ενόψει των επερχόμενων γεγονότων. Και εξηγούμαι αμέσως.

Σήμερα και όχι αύριο ξεκινήστε έναν πλήρη έλεγχο του εαυτού σας.

Από τα μαλλιά μέχρι τα νύχια, ξεκινώντας πρώτα απ΄όλα από τα δόντια σας. ΝΑΙ από τα δόντια σας. Είναι το σημείο του σώματος που ο πόνος είναι ανυπόφορος και το δυσκολότερο δύσκολα μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει – πχ με μια βίαιη εξαγωγή – χωρίς να σου προκαλέσει για εκτεταμένη και μη αναστρέψιμη αιμορραγία. Κλείστε ραντεβού (έστω και μετά από 15-20 μέρες) με τον συμβεβλημμένο ιατρό του ταμείου σας και αρχίστε να φτιάχνετε ότι πρόβλημα εντοπισθεί.
Προγραμματίστε ένα πλήρη καρδιολογικό έλεγχο (στους κάτω από 30 αρκεί καρδιογράφημα και τρίπλεξ καρδιάς, στους μεγαλύτερους κάντε έναν πλήρη έλεγχο με τεστ κοπώσεως και ότι άλλο χρειασθεί).

Το σημείο του σώματος από το οποίο προέρχεται το 90% των ασθενειών είναι η περιοχή της κάτω κοιλίας. Κλείστε ένα ραντεβού με γαστρεντερολόγο και κάντε τις προληπτικές εξετάσεις (αίματος, υπέρηχος).

Πάτε σε ένα γενικό ιατρό να σας κοιτάξει από τα νύχια μέχρι το κεφάλι. Ένα σταφυλόκοκκος μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρος σε μια κρίση. Κάντε τις γενικές αιματολογικές εξετάσεις.

Όλα αυτά θα σας έχουν «καλυμμένους» για έναν χρόνο.

Αφού όλα είναι καλά αρχίστε λίγη άσκηση. Όχι τρελά πράγματα, λίγο περπάτημα αρκεί εφόσον γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια. Αντί να τρέχετε στις ταβέρνες τα Σαββατοκύριακα, τρέξτε στο βουνό. Η Ελλάδα είναι γεμάτη βουνό, πάρτε λοιπόν τα βουνό, επισκεφθείτε μνημεία, μοναστήρια, σπηλιές.

Αυτή η απλή κίνηση θα σας βοηθήσει και να βλέπετε τη φύση με άλλο μάτι και θα κάνετε καλό στην υγεία σας. Όσοι είστε οπαδοί της ησυχίας, πάρτε ένα βιβλίο και καθίστε σε μια απάνεμη παραλία ή ένα κιόσκι στο βουνό. Ασχοληθείτε με το ψάρεμα. Δεν χρειάζεται να πιάσετε ψάρια, αλλά μόνο η διαδικασία να ρίξεις την πετονιά και να περιμένεις να τσιμπήσει σου αφήνει μια όμορφη αίσθηση.

Για όλα αυτά δεν χρειάζεται ούτε κούραση ούτε τρελά έξοδα. Όμορφα μέρη υπάρχουν δίπλα στα αστικά κέντρα και διέρχεται η συγκοινωνία με ελάχιστο κόστος. Δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας ένα φορτηγό πράγματα. Λίγα τοστ, στεγνό φαγητό και νερό αρκούν.

katohika
Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου