Η προετοιμασία πριν την γενικευμένη κρίση


Πολλές φορές τα Κατοχικά Νέα έχουν γράψει τις συμβουλές τους σχετικά με τη διαβίωση, ενώ έχουν αναδημοσιεύσει και ανάλογα άρθρα φιλικών ιστολογίων και μπλόγκς. Ο γνωστός μας STRANGER είχε δημιουργήσει το Σχέδιο Αχιλλέας, που κάποιοι φρόντισαν να ρίξουν… Δεν πειράζει… Μπορεί οι ομάδες που είχαν δημιουργηθεί να διαλύθηκαν ηλεκτρονικά, δεν ισχύει όμως και το ίδιο για τις αρχές του Σχεδίου.

Για το Σχέδιο Αχιλλέας έμαθα τυχαία από έναν φίλο στα τέλη του 2012 και από εκεί έμαθα για τον STRANGER που μου άνοιξε τα μάτια.

Μπορεί η σελίδα του ΣΧΕΔΙΟΥ στην socialgo να μην υπάρχει, όμως η δική μας μικρή ομάδα που δημιουργήθηκε τότε σήμερα είναι έτοιμη για όλα.

Φροντίσαμε να εντάξουμε στην ομάδα μας όλες τις «ειδικότητες» και άτομα όλων των δεξιοτήτων και διαφόρων εθνικοτήτων.

Πλέον έχουμε τα πάντα. Οργάνωση, επάρκεια τροφής, αμυντικά μέσα και το κυρίαρχο απ΄όλα κοινό σκοπό και κοινό σχέδιο.

Δεν είμαστε κομάντα, ούτε κάτι το ιδιαίτερο. Είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας, μοναχά που αντί να τσακωνόμαστε για τη μπουγάδα και τη μουσική, είπαμε να τα βρούμε, να αποποιηθούμε της ταμπέλας που κάποιοι μας φόρεσαν και να αρχίσουμε να βλέπουμε λίγο πιο μακριά.

Τη σημερινή κρίση που οδήγησε σε αύξηση κατά 1400% στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων μέσα σε μια εβδομάδα, εμείς την υποδεχθήκαμε με μπύρες και ψητά, γιατί ξέρουμε ότι σε λίγο θα είναι δυσεύρετα, όχι γιατί στην Ελλάδα υπάρχει κρίση, αλλά γιατί σε λίγο ο πλανήτης θα πάρει φωτιά.

Για εσένα που με διαβάζεις και δεν έχεις κάνει τίποτα, ακόμα και τώρα δεν είναι αργά.

Βρες το γείτονα σου, το συγγενή σου, συζήτησε, τώρα άλλωστε θα είναι πιο πρόθυμος από ποτέ να ακούσει τις εξωγήινες αρλούμπες μας.

Κάντε σχέδιο, τι έχετε στην άκρη, τι μπορείτε να εξοικονομήσετε σε μικρό χρονικό διάστημα, σημεία συνάντησης, τρόπους επικοινωνίας, ασφαλές καταφύγια μακριά από τον «πολιτισμό».
Εκμεταλλευτείτε τις δεξιότητες και ιδιαιτερότητες του καθενός. Πχ μπορεί κάποιος να έχει καραμπίνα, αλλά να την έχει διακοσμητική ή σκουριασμένη στην αποθήκη. Απαραίτητος είναι ο κυνηγός, ο ψαράς, ο γιατρός, ο αστυνομικός, ο οδοντίατρος, ο οικοδόμος και ούτω καθεξής. Βρείτε τι μπορεί να κάνει ο καθένας, τι έχει στην αποθήκη του. Πχ είναι χρήσιμος κάποιος με φορτηγάκι ή ένα μεγάλο τζιπ. Οι ξηρές τροφές και τα ζυμαρικά καλά είναι αλλά σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσουν να τελειώνουν. Εδώ χρειαζόμαστε κάποιον με εμπειρία έστω και στην κηπουρική για να αρχίσουμε σιγά σιγά να παράγουμε. Πάνω απ΄όλα χρειαζόμαστε κάποιον με ισχυρό χαρακτήρα, αυτόν που θα μας ενώσει, που θα βάλει τα όρια για να μην γίνουμε κομμάτια οι υπόλοιποι.

Χρειαζόμαστε νέους για τη δύναμη στα χέρια τους και ηλικιωμένους για την πείρα τους. Εμείς οι μικρότεροι δεν ξέρουμε καν πως μπορεί να είναι η ζωή χωρίς το ρεύμα, ή τη διαρκή ανάγκη για νερό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου όταν πήγα στην Πάρνηθα με τον 82χρόνο πεθερό μου. Έβρισκε νερό παντού, ήξερε τα χόρτα που τρώγονται ωμά, ή βραστά. Ήξερε ακόμα και τα χόρτα που μπορούν να αντικαταστήσουν τον καπνό, κάτι που εμένα ούτε καν μου περνούσε από το μυαλό.

Σκεφθείτε τις ανάγκες, τυχόν υπέργηρους, βρέφη, άτομα με αναπηρία, διαβητικούς…

Βρείτε τρόπους θεραπείας για παθήσεις στηριζόμενες σε πρώτες ύλες της φύσης. Μην ξεχνάτε ότι και τα φάρμακα φτιάχνονται με πρώτες ύλες από το φύση!

Κλείνοντας σας απευθύνω έκκληση, βρείτε τα με τους ανθρώπους της γειτονίας σας, τους συγγενείς…

Εάν όλα πάνε καλά θα μείνει μια νέα αρχή στις σχέσεις σας με τους συνανθρώπους…εάν όχι τότε θα έχετε εξασφαλίσει τη διαβίωση σας!!!
Share on Google Plus

About Zac

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου